Aan het laden..

Airco service

AIRCO SERVICE

Een airco in de auto is niet meer te missen.

Laat de airco van uw auto minimaal één keer per jaar controleren. Het koelmiddel dat in een airco zit is schadelijk voor het milieu. Een lekkage kan een nadelig effect hebben op het milieu, op de werking van het systeem en uw portemonnee.

Uitwendig moet uw airco ook onderhouden worden dat wil zeggen dat deze eens per jaar gereinigd moet worden. Anders gaat de airco onaangenaam ruiken , dan zit er waarschijnlijk schimmel in het systeem. Laat dit dan professioneel reinigen.

Tips om uw airco in conditie te houden:

 1. Periodieke controles
  Laat uw airco één keer per jaar controleren, bijvoorbeeld bij de onderhoudsbeurt van uw auto.
 2. Gebruik de airco bewust 
  Zet de airco alleen aan als het echt nodig is. Schakel een handbediende airco uit zodra de temperatuur in de auto naar wens is.
 3. Eén keer per week een paar minuten 
  Af en toe een paar minuten de airconditioning laten werken voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen. Ook voorkom je dat een onaangename geur ontstaat door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.
 4. Even deuren of ramen open
  Zet als het in de auto erg warm is vóór vertrek de portieren open. Zo kan de grootste hitte weg en is de auto sneller koel. Rij even met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de airco alleen in wanneer de temperatuur in de auto niet laag genoeg is. Hierdoor vermindert u het energieverbruik. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de airco.
 5. Niet te koud
  Een te koude airco geeft luchtstromen die onaangenaam kunnen zijn. Als de auto ´climate control´ heeft wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste temperatuur bereikt zonder bovenstaande koude luchtstromen.
 6. Bij regen of in de winter
  Schakel uw airco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt uit de ruimte gehaald.
 7. Zet de airco uit voor de motor uitgaat
  Schakel de installatie uit enkele minuten voordat u de motor afzet. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en onaangename geuren.
 8. Voorkom verstopping
  Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.
 9. Maak de airco schoon
  Ruikt de airco toch onaangenaam, dan zit er waarschijnlijk schimmel in het systeem. Laat dit dan professioneel reinigen.
 10. Airco uit voor motorvermogen
  Airco´s gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Moet uw auto hard werken, bijvoorbeeld met een caravan bergop, schakel de airco dan uit.
 11. Een plasje onder uw auto
  Afhankelijk van het weer ligt er vaak een plasje water onder auto´s met een airco. Dit is condenswater: daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Slider

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Slider