Aan het laden..

APK

APK

Algemene Periodieke Keuring (APK)

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht in Europa. Als uw auto APK plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Als u rijdt zonder geldige APK kunt u daarvoor een boete krijgen. Bij een ongeluk krijgt keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk ook geen geld uit. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer uw auto weer APK gekeurd moet worden.

APK keuringseisen

Tijdens de APK keuring wordt er gekeken of uw auto aan de wettelijke veiligheidseisen voldoet. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de milieueisen, hiermee beschermen we samen het milieu.

Bij veiligheidseisen letten wij in het bijzonder op: remmen, schokdempers, banden, wielophanging, stuurrichting en verlichting. Tijdens de keuring wordt er ook meteen gekeken naar de registratie van uw auto, hierbij kunt u denken aan; het voertuigbewijs, het identificatienummer en de kilometerstand.

Keuringsrapport

Als uw auto door ons team is gekeurd krijg u een keuringsrapport mee. Daarop is te zien of uw auto is goedgekeurd en welke reparaties u binnenkort kunt verwachten. Het is ook mogelijk dat uw auto nog niet wordt goedgekeurd. In overleg met u voeren we dan de nodige reparaties uit zodat u en uw auto weer veilig de weg op kunnen. Het is belangrijk het keuringsrapport goed te bewaren: hier staat namelijk de datum op waarvoor uw volgende APK keuring moet plaatsvinden.

Kunt u het keuringsrapport niet meer vinden? Deze datum kunt u ook online vinden via de kentekencheck van de RDW. Natuurlijk kunt u ons ook bellen voor meer informatie.

Belangrijk om in gedachten te houden is dat de APK keuring een momentopname is. Het geeft de technische staat van de auto op het moment dat de keuring plaatsvindt weer. Een geldige APK is dus geen garantie dat u het hele jaar zonder problemen kan rijden. Hiervoor is regelmatig onderhoud van groot belang.

Autobedrijf Herman Bult is het ideale adres voor uw jaarlijkse APK. De wachttijden zijn minimaal en de tarieven zijn scherp. Een APK wordt zelfs kosteloos uitgevoerd als u uw auto toch langs brengt voor periodiek onderhoud.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Slider

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Slider